Tarinamme

Alussa oli autotalli ja amerikkalaiset korvatulpat

Olin 13-vuotias poikanen, kun Otoplug-niminen yritys näki päivänvalon vuonna 1983. Perustajina oli kaksi korvalääkäriä, joista toinen oli isäni.

Yhdysvalloissa oli joitakin vuosia aiemmin keksitty silikonista tehdyt, muovailtavat korvatulpat. Ne pitivät hyvin vettä ja olivatkin erityisesti uimarien suosiossa. Otoplugin (lat. oto = korva; engl. plug = tulppa) liikeideana oli näiden amerikkalaisten korvatulppien maahantuonti. Kauppa kävi hyvin; myynti hoidettiin autotallista, jossa häärin vanhempien apuna alusta alkaen.

Muutamaa vuotta myöhemmin yrittäjäkaksikolla välähti. Miksi tuoda valtameren takaa tavaraa, jota voitaisiin tuottaa täälläkin? Näin alkoi kotimaisen Korvakitin voittokulku, joka jatkuu edelleen.

Vuonna 1989 Otoplug jäi kokonaan perheemme haltuun, tulin tällöin myös osakkaaksi. Tuotevalikoima oli jo laajentunut laite-edustuksiin ja 90-luvun tullen autotallista siirryttiin vihdoin omaan isompaan autotalliin. Pian Suomi vajosi syvään lamaan.
Hain paikkaani maailmassa. Jatko-opinnot eivät maistuneet, töitä ei ollut missään, paitsi Otoplugissa, jonka leipiin – ja lopulta ohjaksiin – suostuin.

Oivalsin varhain, että menestyksen avain on olla koko ajan asiakkaan hermolla ja kuunnella heidän tarpeitaan. Kongressit ja lääkäripäivät kävivät tutuiksi ja poikivat uusia kontakteja ja kumppanuussopimuksia.

Vuosituhat vaihtui, tuotevalikoima laajentui, toimitilat kasvoivat, työntekijöitä palkattiin lisää. Vuonna 2007 toimme uutena hoitomenetelmänä maahan nenän sivuonteloiden ulosvirtauskanavien pallolaajennuksen. Vuonna 2015 Tammelanpuiston Yrittäjät Ry tunnusti Otoplugin ansiot Vuoden Yrittäjä -palkinnolla.

Vuosi 2021 toi tullessaan uusia tuulia ja teimme järjestelyjä, joiden johdosta uudeksi osakkaaksi yritykseen tuli alalla pitkään vaikuttanut Jarkko Oikarainen.

Yrittäjyyteen Otoplugin menestys kiteytyykin. Uskon, että meidät tunnetaan KNK-piireissä kautta koko Suomen omistautuneena, palveluhenkisenä ja persoonallisena kumppanina, jonka kanssa on mutkatonta asioida. Omasta puolestani haluan pitää huolen, että näin tulee olemaan jatkossakin.

Kerkko Penttilä

Kerkko Penttilä