« Edellinen

Punkkipihti

Tuotetunnus (SKU): 11.10001.002 Osastot: ,

Kuvaus

Tuotenro.   11.10001.002

Turvalliseen punkinpoistoon. Voidaan käyttää ihmisillä sekä lemmikeillä.

Käyttötarkoitus ja taustatietoa:

Tämä punkkipinsetti soveltuu nopeaan punkinpoistoon sekä ihmisiltä, että lemmikkieläimiltä.

Punkin nimi latinaksi on Lx odes ricinus. Punkkeja esiintyy etenkin metsien tiheässä aluskasvillisuudessa, myös metsän reuna-alueilla, usein heinien ja pensaiden lehtien alapuolella, harvoin yli 1,5 metrin korkeudella. Punkki elää eläinten ja ihmisten verestä ja selviää jopa 2 vuotta ilman ravintoa. Punkki tarrautuu helposti kosteisiin ihon kohtiin (päänahka, korvat, kainalot, käsitaipeet ja varpaiden välit) usein huomaamatta, sillä punkista erittyy puuduttavaa ainetta. Lääketieteellisten tutkimusten mukaan on väärin yrittää tukahduttaa punkkia esim. öljyllä tai teipillä. Tällaiset tavat vain lisäävät tulehdusriskiä, sillä hapenpuutteessa punkit erittävät lisää myrkyllisiä taudinaiheuttajia. Siksi: jos havaitsette punkin iholla, se kannattaa välittömästi poistaa punkkipihdeillä. Mitä nopeammin punkki poistetaan, sitä pienempi on vaara virusten ja bakteerien pääsyyn elimistöön.

Ennen käyttöä pinsetit pitää desinfioida alkoholilla tai desinfiointiaineella, jotta vältetään – tosin harvinainen -pinsettien välityksellä tarttuva tulehdus. Punkkipihti voidaan myös autoklavoida. Punkin poisto on aikuisten tehtävä.

Kuva 1

Pinsettiä pidetään peukalon ja etusormen välissä. Pinsetti aukeaa, kun muoviosaa vedetään taaksepäin.

Kuva 2

Punkki vedetään rauhallisesti ja hitaasti ulos.Jos yritys epäonnistuu ja punkki luiskahtaa otteesta, toistetaan sama menettely uudelleen huolellisesti. Heti punkin poistamisen jälkeen pitää puremakohta desinfioida huolellisesti ja varmuuden vuoksi lääkärin olisi hyvä tarkistaa puremakohta. Punkin poistaminen ei suojaa myrkyllisiltä taudinaiheuttajilta.

Valmistaja KaWe, Saksa

Punkkipihdin käyttöohje