« Edellinen

Restech PH mittauslaite

Tuotetunnus (SKU): Dx-1000 Osastot: ,

Kuvaus

Amerikkalainen Restech on kehittänyt kurkunpään refluksin diagnosointiin yksinkertaisen ja potilasystävällisen menetelmän. Kurkunpään refluksi johtuu vatsalaukun happaman sisällön noususta ruokatorveen ja alanieluun asti. Nielun ja kurkunpään limakalvo ei kestä hapanta nestettä tai ilmaa, vaan se ärsyyntyy helposti.

Potilaiden oireita ovat muun muassa seuraavat:

Kurkun limaisuus, rykimisen tarve, palan tunne kurkussa, nieleskelyn tarve, äänen käheys, kuiva yskä, kurkunpään salpautuminen, röyhtäily tai nesteen nousu suuhun.

Refluksi voi aiheuttaa mm. seuraavia sairauksia:

Kurkunpään tulehdus eli laryngiitti, nielutulehdus eli faryngiitti, nielemisvaikeus eli dysfagia.

Potilaan nenänieluun, pikkukielen korkeudelle viedään nenän kautta pieni katetri, joka yhdistettynä lähettimeen kerää PH-arvoa puolen sekunnin välein. PH arvo rekisteröidään ruokatorvesta nousevasta ilmasta ja nesteestä.

katetri nielussa

PH-arvo siirtyy lähettimen avulla potilaan mukana kantamaan tallentimeen. Tallentimesta tieto saadaan muistikortin avulla tietokoneelle, josta lääkäri näkee täydellisen raportin PH arvon muutoksista. Suositeltavinta on kerätä aineistoa noin vuorokauden ajan, vähintäänkin kahden ruokailun ja yön yli nukkumisen ajan, jotta refluksioireet saadaan tallennettua.

Restech raportti

Tuotenumerot:

Dx-1000 Dx-pH mittauslaite varusteineen

Dx-201 Dx-pH kärki 10 kpl/ltk

Dx-201P Primus kärki 10 kpl/ltk

Dx-201L Dx-pH kärki, pitkä, 10 kpl/ltk