« Edellinen

Tärykalvopaikka, Biodesign

Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto:

Kuvaus

Cook Medical on Yhdysvaltalainen terveydenhuollon yritys, joka on valmistanut vuodesta 1989 erilaisia kudospaikkoja. Tuotetta on kehitetty aktiivisesti koko ajan eteenpäin, viimeisin versio on nimeltään Biodesign ja se on ollut markkinoilla vuodesta 2008 alkaen.

Biodesign on erittäin tutkittu materiaalia, se on ollut mukana ainakin 861 vertaisarvioidussa tutkimuksessa. 253 tutkimuksessa käyttökohteena on ollut ihminen. Tutkimuksista 4:ssä on yli 5 vuoden seuranta ja 9 tutkimusta on randomisoituja, kontrolloituja tutkimuksia. Tuotteet ovat laajasti käytössä mm. gastrokirurgian puolella tyräkirurgiassa. Materiaali on valmistettu sian suoliston submucoosasta, joka on hyvin kollageenipitoista. Kollageenipitoinen aines erotellaan submucosasta (Extracellular matrix, ECM), joka on rakenteeltaan hyvin avoin. Ihmisen oma kudos pääsee kasvamaan tähän rakenteeseen sisään ja muodostamamaan organisoidun, verisuonitetun kudoksen (katso lisää liitteenä olevasta ”Tutustu teknologiaan oppaasta”)

Cook Medical on kehittänyt viime aikoina kattavan valikoiman kudospaikoista myös KNK-puolelle. Kudospaikasta on omat versionsa tärykalvolle, nenän väliseinälle ja duurapaikaksi.

Tärykalvopaikka on materiaalina helppo käsitellä, säästää leikkaussaliaikaa ja on tasalaatuinen. Tuotteesta on julkaistu myös prospektiivinen, randomisoitu, sokkoutettu kliininen tutkimus (kts. liite).

 

Tuotenumerot:
G58271 / ENT-OTO-0.4-0.6-2, koko 0,4cm, 0,6cm, pyöreä
G58272 / ENT-OTO-0.6-0.9-2, koko 0,6cm, 0,9cm, pyöreäG58273 / ENT-OTO-2.5X2.5-2, koko 2,5cm x 2,5cm
G58274 / ENT-OTO-5X5-2, koko 5,0cm x 5,0 cm

Esite tärykalvopaikasta
Liite ”tutustu teknologiaan
Linkki valmistajan sivulle, jossa video tuotteen käytöstä